- 5-6 db csirkecomb
- 1 kg gomba
- 2 db hagyma
- 4-5 gerezd fokhagyma
- petrezselyemzöld
- majoránna
- oregáno
- bazsalikom
- 2-3 db paradicsom
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
A megtisztított húst megmossuk, megszárítjuk és a kezünkkel a bőrt fellazítjuk az egyik oldalon, hogy megtölthessük a combokat.
Egy tepsit 1-2 ek. olajjal megkenünk és ráfektetjük a csirkét.
A bőrt felemeljük és besózzuk, majoránnával megfűszerezzük a húst.
A megtisztított gomba felét felszeleteljük és egy wokban szárazon megpirítjuk.
Ha a kiengedett levét elfőtte és kellően megpirult, akkor megsózzuk és majoránnával meghintjük.
Hozzáadjuk az egyik apróra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát és sok-sok petrezselyemzöldet.
Ezzel a töltelékkel gazdagon megtöltjük a combokat.
Visszaigazgatjuk a bőrt a húsra.
A maradék gombákat kettévágjuk és a cikkekre vágott másik hagymával, valamint paradicsommal együtt a húsok közé helyezzük.
Most a húsokat kívülről is megsózzuk, borsozzuk, kevés oregánóval és bazsalikommal is megfűszerezzük.
Öntünk alá egy pohár vizet és alufóliával lefedve 180-200 C fokos sütőben megsütjük az ételt.
A sült gomba és a paradicsom remek kísérője a csirkének.