2015. szeptember 20., vasárnap

Paradicsomos káposzta 2.

Hozzávalók:


  • 1 fej káposzta
  • 1 db hagyma
  • 1 nagy doboz paradicsompüré
  • cukor
  • 2-3 db babérlevél
  • csipet őrölt kömény
  • olaj
  • 2 ek. liszt
  • 1 tk. fűszerpaprika



Elkészítés:





Szeretjük a paradicsomos káposztát.

http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/01/paradicsomos-kaposzta-fozelek.html


Most egy kicsit másképp fűszereztem.

A felszeletelt káposztát annyi vízben tesszük fel főni, amennyi éppen ellepi.
Beletesszük a kis kockákra vágott hagymát és babérlevelet is.
Megsózzuk.
Hozzáadjuk a paradicsompürét is.
Ezt ízlés szerint adagoljuk, ki milyen sűrűn szereti.


Elkeverjük és majdnem puhára főzzük.
Beleteszünk egy csipet köménymagot és megcukrozzuk.


Elkészítjük a rántást.
Egy kevés olajon kevergetve megpirítjuk a lisztet.


Levesszük a tűzről és hozzáadjuk a fűszerpaprikát.


Egy pohár hideg vízzel simára keverjük, majd szűrön keresztül a főzelékhez adjuk.
Jól elkeverjük és még pár percig takarék lángon főzzük.


Ha kész megízleljük és, ha kell még sózzuk, cukrozzuk.