- 1 fej káposzta
- 1 db hagyma
- 1 nagy doboz paradicsompüré
- só
- cukor
- 2-3 db babérlevél
- csipet őrölt kömény
- olaj
- 2 ek. liszt
- 1 tk. fűszerpaprika
Elkészítés:
Szeretjük a paradicsomos káposztát.
http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/01/paradicsomos-kaposzta-fozelek.html
Most egy kicsit másképp fűszereztem.
A felszeletelt káposztát annyi vízben tesszük fel főni, amennyi éppen ellepi.
Beletesszük a kis kockákra vágott hagymát és babérlevelet is.
Megsózzuk.
Hozzáadjuk a paradicsompürét is.
Ezt ízlés szerint adagoljuk, ki milyen sűrűn szereti.
Elkeverjük és majdnem puhára főzzük.
Beleteszünk egy csipet köménymagot és megcukrozzuk.
Elkészítjük a rántást.
Egy kevés olajon kevergetve megpirítjuk a lisztet.
Levesszük a tűzről és hozzáadjuk a fűszerpaprikát.
Egy pohár hideg vízzel simára keverjük, majd szűrön keresztül a főzelékhez adjuk.
Jól elkeverjük és még pár percig takarék lángon főzzük.
Ha kész megízleljük és, ha kell még sózzuk, cukrozzuk.