- 1/2 kg pulyka darált hús
- 1 nagy fej vagy 2 kisebb hagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 4 db cékla
- ecet
- só
- babérlevél
- 3-4 db kovászos uborka
- 1 db színes zöldpaprika
- 1 db tojás
- törött bors
- őrölt kömény
- olaj
- zsemlemorzsa
Elkészítés:
A hagyományos fasírt receptet egy kicsit megbolondítottam, elhagytam belőle a zsemlét és friss zöldségekkel kevertem össze.
A céklákat meghámozzuk, megmossuk és babérleveles, enyhén sós vízben félpuhára főzzük.
A kovászos uborkát kis kockákra vágjuk.
A szép színű zöldpaprikát is kis kockákra vágjuk.
Ezekkel a zöldségekkel fogjuk ízesíteni a klasszikus vagdaltat.
Egy ek. olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát.
Fontos, hogy megpiruljon, mert így lesz jó íze a húsban.
Most hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, sót, törött borsot, kevés őrölt köményt.
Fontos, hogy megpiruljon, mert így lesz jó íze a húsban.
Most hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, sót, törött borsot, kevés őrölt köményt.
Beleteszünk egy kevés szép piros fűszerpaprikát is.
Mindent szeretek az olajban elkeverni, mert így könnyebben és egyenletesebben tudjuk elkeverni a darált hússal.
Bármilyen húsból elkészíthetjük.
Mi szeretjük a vegyes darált húst, sertés és pulyka, vagy sertés és marha, vagy pulyka és borjú... bármelyik megfelel.
Most pulykából készítem, mert így kevesebb kalória van benne.
A fűszeres hagymával elkevert húshoz hozzáadunk egy tojást és azzal is elkeverjük.
Mos belekerül a cékla, az uborka és a zöldpaprika is.
Kiolajozunk egy tepsit.
Nem árt a tepsit egy alufóliával kibélelni, úgy nem fog majd a tepsire rásülni az étel.
Megszórjuk zsemlemorzsával és belesimítjuk a vagdalt masszát.
A tetejét is megszórjuk zsemlemorzsával és egy kevés olajjal meglocsoljuk.
Fóliával lefedjük és készre sütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült e a hús.
Gyönyörű színű és finom, zamatos húsit kapunk.
Salátával, bármilyen körettel kínálhatjuk.
Uzsonnára is kitűnő.
Uzsonnára is kitűnő.