2015. szeptember 26., szombat

Zöldséges hajdina

Hozzávalók:

  • 25-30 dkg pirított hajdina 
  • 2-3 db színes zöldpaprika
  • kevés csípős paprika
  • 1/2 fej kelkáposzta
  • petrezselyem 
  • oyster (osztriga) szósz
  • fokhagyma granulátum
  • római kömény
  • olívaolaj



Elkészítés:




A pirított hajdinát egy kanálka olajon megfuttatjuk, megsózzuk és vízzel felöntjük, majd fedő alatt puhára főzzük, mint amikor tarhonyát készítünk.


Egy wokban kevés olívaolajon 1-2 percig pirítjuk a szép színes, karikára vágott zöldpaprikát.


Hozzáadjuk a csíkokra vágott kelkáposztát, a petrezselyemzöldet.


Fokhagyma granulátummal és római köménnyel megszórjuk.


Néhány kanál osztrigaszósszal is meglocsoljuk.


2-3 percig pirítjuk a zöldségeket, majd összekeverjük a hajdinával.
Ha kell utánasózzuk.