- sertés szűz vagy comb
- 2 ek. olaj
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 0,5 kg mélyhűtött vegyes zöldség
- lilahagyma
- 1 db kápia paprika
- 1 db csípős paprika fele
- édes chiliszósz
- szójaszósz
- 1 tk. cukor
- koriander
- só
Elkészítés:
Az előkészített húst megmossuk és vékony csíkokra vágjuk.
Egy wokban egy ek. felforrósított olajon dobva-rázva körbepirítjuk a húst.
Hozzákeverjük a fokhagymát, a mélyhűtött vegyes zöldséget és pár percig összesütjük a hússal.
A zöldséget nem kell felengedni.
Most hozzáadjuk a csíkokra vágott kápiát, karikára vágott csípős paprikát és a lila hagymát.
Pici édes chiliszószt is adjunk hozzá.
Adunk hozzá 1 kiskanál cukrot és egy kevés szójaszószt.
Ha kell megsózzuk.
Szárított koriander levéllel megszórjuk.
Pár percig tovább sütjük, hogy a zöldségek megpuhuljanak.
Kínai, pl. chow mein tésztával tálaljuk.