2015. szeptember 13., vasárnap

Thai zöldséges, pirított sertés csíkok

Hozzávalók:


  • sertés szűz vagy comb
  • 2 ek. olaj
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 0,5 kg mélyhűtött vegyes zöldség 
  • lilahagyma
  • 1 db kápia paprika
  • 1 db csípős paprika fele
  • édes chiliszósz
  • szójaszósz
  • 1 tk. cukor
  • koriander


Elkészítés:









Az előkészített húst megmossuk és vékony csíkokra vágjuk.


Egy wokban egy ek. felforrósított olajon dobva-rázva körbepirítjuk a húst.


Hozzákeverjük a fokhagymát, a mélyhűtött vegyes zöldséget és pár percig összesütjük a hússal.
A zöldséget nem kell felengedni.


Most hozzáadjuk a csíkokra vágott kápiát, karikára vágott csípős paprikát és a lila hagymát.
Pici édes chiliszószt is adjunk hozzá.


Adunk hozzá 1 kiskanál cukrot és egy kevés szójaszószt.
Ha kell megsózzuk.
Szárított koriander levéllel megszórjuk.


Pár percig tovább sütjük, hogy a zöldségek megpuhuljanak.



Kínai, pl. chow mein tésztával tálaljuk.