- sertés szűz vagy comb
- kínai ötfűszer keverék
- 2 ek. olaj
- 1 tk. cukor
- szójaszósz
- borecet
- gyömbér
- fokhagyma
- szilva
- fahéj
- só
Elkészítés:
A felszeletelt húst bedörzsöljük az ötfűszer keverékkel.
Egy-két kanál olajon a húsok mindkét oldalát szép pirosra sütjük.
A megsült húsokat kiszedjük egy tányérra és félretesszük.
A visszamaradt olajban egy kanál cukrot karamellizálunk.
Ha szép barna a cukor, akkor beletesszük a szójaszószt és a borecetet.
Adunk hozzá egy kis őrölt gyömbért és zúzott fokhagymát.
Felforraljuk a szószt.
Időközben kimagozzuk és félbevágjuk a szilvákat.
A szilvák nagy részét beletesszük a szószba.
Egy keveset félreteszünk.
Fahéjjal ízesítjük és forralunk egyet a szilván, majd visszatesszük a sült húsokat is.
Annyi vízzel felöntjük, amennyi ellepi.
Fedő alatt kb. 20-30 perc alatt puhára főzzük az ételt.
Végül beletesszük a maradék szilvát, amit pár perc alatt átforralunk.
Egy kevés paradicsommal párolt jázmin rizzsel tálaljuk.