2015. szeptember 26., szombat

Kínai sült zöldséges japán somen tészta csirkével

Hozzávalók:


  • káposzta
  • zsenge zöldbab
  • olívaolaj
  • sárgarépa
  • hagyma
  • lila hagyma
  • fokhagyma
  • színes zöldpaprika
  • kápia
  • szójaszósz
  • ötfűszer keverék
  • halszósz
  • balzsamecet (Modenai)
  • füstölt chili paprika
  • sült/főtt csirke
  • 1 cs. somen tészta


Elkészítés:




Ezerféleképpen készíthetünk sült zöldséget, bármilyen fűszerezéssel, bármilyen tésztával.

A kínai receptek kiválóan megfelelnek a modern egészséges étkezés kívánalmainak.
A finom, ruganyos tészták pedig egyszerűen ellenállhatatlanok...


http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/04/kinai-sult-zoldseg.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2013/02/kinai-zoldseges-kelbimbo.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2014/10/cukkinis-kelkaposztas-chow-mein-teszta.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2015/03/zoldseges-sult-teszta.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2015/03/zoldseges-sult-kelkaposzta.html


Előkészítjük a zöldségeket, mert mindent pillanatok alatt sütünk majd.

Most hagymát, zöldhagymát, lila hagymát, többszínű zöldpaprikát, fejes káposztát, zsenge zöldbabot, sárgarépát használtunk fel.


Több részletben sütjük meg a zöldségeket, hogy szépen pirulhasson minden.

Először néhány marék csíkokra vágott káposztát és az egészben hagyott vékony zöldbabot sütjük egy kanálnyi olajon.
Megszórjuk az ötfűszer keverékkel.
Teszünk rá egy gondolat szójaszószt és balzsamecetet.


3-4 perc alatt készen van.
Maradjon roppanós.


Tegyük át a káposztát egy nagyobb tálba.
Most ugyanabban az edényben egy újabb kanálka olajon megsütjük a hagymákat, fokhagymát, paprikákat, hozzáadjuk a sárgarépát is.


Az előzőek szerint fűszerezzük ezt az adag zöldséget is.
Tegyünk hozzá a halszószból is egy keveset.


2-3 perc alatt készen is van.
Hozzáöntjük a káposztás keverékhez.

Maradjunk a távol-keleti vonalon és próbáljuk ki a nagyon finom, ruganyos japán somen tésztát.
Vékonyra van vágva, mint a mi cérnametéltünk.


Előírás szerint főzzük ki és szűrjük le.


Végül keverjük össze a tésztát a sült zöldségekkel.
Szórjuk meg egy kevés csípős, füstölt paprikával is.


Kóstoljuk meg, ha kell a szószokkal állítsuk be a kellemesen pikáns ízét.


Amennyiben kívánjuk, keverjünk bele maradék sült, grill vagy főtt csirke darabokat.


Így komplett ebédünk lesz.