Hozzávalók:
Elkészítés:
Egy-két pohárnyi tápióka gyöngyöt beáztatunk annyi vízbe, amennyi ellepi és 10-20 percig hagyjuk dagadni.
Vaniliás, cukros tejben megfőzzük a tápiókát.
Nagyon hamar besűrűsödik.
Ha kell, adjunk még hozzá tejet.
Pudingszerű, sűrű krémet kapunk.
Kicsit fura, nyúlós állaga van, de ilyennek kell lenni.
Egy fazékban feltesszük főni a kimagozott, felezett szilvát.
Ízlés szerint édesítjük és őrölt fahéjjal ízesítjük.
1-2 kanál vizet adunk hozzá és 5 perc alatt finom, illatos öntetet készítünk.
Ízlés szerint édesítjük és őrölt fahéjjal ízesítjük.
1-2 kanál vizet adunk hozzá és 5 perc alatt finom, illatos öntetet készítünk.
Pohárdesszertet készítünk.
Csinos üveg poharakba rétegezve beletöltjük a tápióka krémet és a szilvát.
Behűtve kínáljuk.