2015. szeptember 6., vasárnap

Ribizlis saláta

Hozzávalók:


  • ribizli
  • fejes saláta
  • kukorica
  • sárgadinnye
  • zöld színű zöldpaprika 
  • majonéz
  • citromlé




Elkészítés:





Igazi ízbomba ez az egyszerű friss saláta.
A ribizli savanykás zamata teszi különlegessé.



A ribizlit lemossuk és a száráról leszemezzük.
Jó ízű sárgadinnyét megmosunk, meghámozunk, a belsejét eltávolítjuk, majd falatnyi kockákra vágjuk.


Frissen főtt kukoricáról késsel lefejtjük a szemeket és a salátához adjuk.


Fejes saláta leveleket kisebb darabokra tépjük.
A zöld színű zöldpaprikákat kis darabokra vágjuk.


Kevés majonézzel összekeverjük a salátát.


Citromlével, pici sóval ízesítjük.


Behűtve tálaljuk.