2015. december 27., vasárnap

Szilvás daramorzsa

Hozzávalók:
  • 30 dkg búzadara 
  • 1/2 l tej
  • 3 db tojás
  • csipet só
  • cukor/édesítőszer
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 10 dkg vaj
  • reszelt citromhéj
  • porcukor
  • szilva
  • fahéj




Elkészítés:


Klasszikus daramorzsát készítünk és a végén friss szilvával bolondítjuk meg.

http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/10/nagyi-csaszarmorzsaja.html

A grízt felöntjük a tejjel és legalább egy óráig állni hagyjuk, hogy a szemek megdagadjanak.


A szilvákat megmossuk, kimagozzuk és kisebb darabokra vágjuk.


A grízt megsózzuk,


és hozzáadjuk a tojások elkevert sárgáját, a porcukrot vagy édesítőszert, valamint a citromhéjat.


Óvatosan beleforgatjuk a tojások keményre felvert habját.


Egy tepsiben forróra olvasztjuk a vajat és belesimítjuk a tepsibe  a grízes masszát.
180 C fokos sütőben addig sütjük, amíg a tészta meg nem alvad.


Ekkor kivesszük a sütőből és lapáttal darabokra vágjuk.
Most hozzáadjuk a szilvát is.
Elkeverjük és újabb 8-10 percig sütjük.


Akkor jó, ha a széle megpirult, de a belseje puha.



Fahéjas porcukorral meghintve tálaljuk.