- 30 dkg búzadara
- 1/2 l tej
- 3 db tojás
- csipet só
- cukor/édesítőszer
- 1 cs. vaníliás cukor
- 10 dkg vaj
- reszelt citromhéj
- porcukor
- szilva
- fahéj
Elkészítés:
Klasszikus daramorzsát készítünk és a végén friss szilvával bolondítjuk meg.
http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/10/nagyi-csaszarmorzsaja.html
A grízt felöntjük a tejjel és legalább egy óráig állni hagyjuk, hogy a szemek megdagadjanak.
A szilvákat megmossuk, kimagozzuk és kisebb darabokra vágjuk.
A grízt megsózzuk,
és hozzáadjuk a tojások elkevert sárgáját, a porcukrot vagy édesítőszert, valamint a citromhéjat.
Óvatosan beleforgatjuk a tojások keményre felvert habját.
Egy tepsiben forróra olvasztjuk a vajat és belesimítjuk a tepsibe a grízes masszát.
180 C fokos sütőben addig sütjük, amíg a tészta meg nem alvad.
Ekkor kivesszük a sütőből és lapáttal darabokra vágjuk.
Most hozzáadjuk a szilvát is.
Elkeverjük és újabb 8-10 percig sütjük.
Akkor jó, ha a széle megpirult, de a belseje puha.
Fahéjas porcukorral meghintve tálaljuk.