- 1 db hajtogatott vajas tészta
- füstölt sajt
- félzsíros friss sajtkrém
- só
- őrölt fehérbors
- pici őrölt szerecsendió
- pici őrölt szegfűbors
- több színű zöldpaprika
- 1 ek. olaj
Elkészítés:
Végtelenül egyszerű, de mégis isteni előétel falatkák.
Készen kapható hajtogatott vajastésztából készül.
Legjobb a hűtőpultban árult friss, előre kinyújtott változat.
Pillanatok alatt feldaraboljuk és a papírjával együtt sütőlapra téve, 180 C fokos sütőben pirosra sütjük.
A krémsajtot összekeverjük tetszés szerinti mennyiségű reszelt füstölt sajttal.
Megsózzuk, borsozzuk a kétféle borssal és egy gondolatnyi szerecsendiót is reszelünk bele.
Jó, intenzív íze legyen.
Csillagtölcsérrel falatnyi adagokat nyomunk a tészta darabokra.
Hűtőbe tesszük, hogy egy kicsit dermedjen a krém.
Addig elkészítjük a paprikát.
A megmosott zöld, sárga és piros színű paprikákból csíkokat vágunk.
Egy kanál olajon két perc alatt megfonnyasztjuk a paprikát.
Picit megsózzuk és kihűtjük.
Tetszés szerint minden falatkára teszünk egy paprika csíkot.
Tálalásig hűtőbe tesszük.