- 25 dkg liszt
- 3 tojás
- 25 dkg cukor
- 10 dkg vaj
- 1 dl tej
- 1 cs. sütőpor
- dió
Elkészítés:
Gyorsan elkészül, egyszerű és nagyon finom vajas ízű süti.
A rápirult diótól remek ízt kap.
Minden hozzávalót készítsünk elő.
Először is a tojások fehérjét verjük fel kemény habbá egy tálban.
Majd egy másik tálban folytassuk a munkát, így nem kell elmosni a habverő lapátokat.
A gépi habverőt egyik kezünkben tartva, másik kézzel adagoljuk a keverőtálba a hozzávalókat.
Először a tojások sárgáját elkeverjük a cukorral és a vajjal.
Majd váltogatva hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a tejet.
Végül óvatosan hozzákeverjük a habot is.
Kivajazott és liszttel megszórt tepsibe simítjuk a masszát és a tetejére durvára tört diót szórunk.
Előmelegített sütőben 180 C fokon kb. 25-30 perc alatt készre sütjük a süteményt.
20 percig ne nyissuk ki a sütőt, majd ezután tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e a piskótánk.