A piskótához:
- 6 tojás
- 12 dkg liszt
- késhegynyi sütőpor
- 10 dkg cukor
- csipet só
A krémhez:
- 3-4 citrom sárga héja és leve
- cukor/édesítőszer
- 1 vaníliás puding
- 3 ek. cukor
- 1/2 l. tej
- 20 dkg vaj
Elkészítés:
Citromtortát gyakran készítünk többféle változatban is:
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2013/12/nagyi-citromtortaja.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2013/04/citromos-szelet.html
A tortánk tésztája egy egyszerű piskóta, amelyet itt olvashattok:
http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/08/piskota.html
A krémhez előírás szerint elkészítjük a vanília pudingot.
Forrásban lévő tejbe öntjük a cukorral, kevés tejjel elkevert pudingport.
Felforraljuk.
Ha pöfögni kezd, levesszük a tűzről és kihűtjük.
A jól megmosott citromok sárga héját lereszeljük, levüket kinyomjuk.
Géppel habosra keverjük a kihűlt pudingot.
Ugyancsak habosra keverjük a vajat a cukorral.
Összekeverjük a kétféle krémet.
Beletesszük a citromlevet és a citrom reszelt héját.
Jól elkeverjük.
Legyen jó intenzív illatos, citromos íze.
A piskótát megkenjük a krémmel.
Citrom szeletekkel és kókuszreszelékkel díszítjük.