- 2 cs. hajtogatott vajas tészta
- 10 dkg darált dió
- 10 dkg porcukor
- 2 db tojás fehérje
- dió a tetejére
- 10 dkg darált mák
- 10 dkg porcukor
- 2 db tojás fehérje
- 2 tojás sárgája
- pár kanál tej
- porcukor
Elkészítés:
Célszerű rögtön két adag hajtogatott vajas tésztából készíteni, mert nagyon hamar elfogy...
Roppant egyszerű a készítése.
Bolti kész tésztából percek alatt elkészíthető.
A diós kiflihez a darált diót elkeverjük a porcukorral és a tojások kemény habjával.
A mákos kiflihez a darált mákot elkeverjük a porcukorral és a tojások kemény habjával.
A kinyújtott tésztára hosszában három csíkban elosztjuk a diós krémet.
(nekem kicsit elfolyt, de ez nem rontotta el a végeredményt :)
A csíkok közét a tojás sárgájával megkenjük és itt késsel el is vágjuk.
Egy tésztából három csíkot tekerünk, amit aztán egyenként három felé vágunk.
Ugyanígy töltjük meg a mákosat is.
Alufóliával kibélelt tepsire tesszük, így majd nem kell mosogatni.
A kifliket lekenjük a tojássárgával.
A diós kiflire darabos diót szórunk.
Előmelegített sütőben 180 C fokon kb. fél óra alatt készre sütjük a kifliket.
Porcukorra meghintjük.
Isteni finom.