2016. január 17., vasárnap

Mandulás hal

Hozzávalók:


  • tengeri halfilé
  • tej
  • liszt
  • olívaolaj
  • vaj
  • fokhagyma
  • gyömbér
  • mandula
  • petrezselyemzöld





Elkészítés:


Szeretjük a halat és gyakran készítjük is.

http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2014/11/tejszines-sult-hal.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2014/03/gorog-hal.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2013/07/dorozsmai-gombas-hal.html
http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/11/kokuszos-hal-es-kiralyrak.html
http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/08/gyomberes-fokhagymas-sult-hal.html
http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/02/halaszle.html
http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/01/racponty-papa-modra.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2015/09/rokagombas-sult-branzino.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2014/06/sult-hal-szalonnas-kelkaposztaval.html  

Ezúttal lepényhal és tőkehal filéből készült étel.

Sós tejbe mártjuk a halat.

Nem kell benne hagyni, elég, ha csak megúsztatjuk benne.


Majd megsózzuk és lisztbe forgatjuk.


Olívaolajat hevítünk, majd vajat teszünk bele és ebben sütjük meg szép pirosra a hal mindkét oldalát.


Először mindig a puhább oldalával lefelé tesszük bele a zsiradékba, majd megfordítjuk a viszonylag tömörebb, korábbi bőrös felére.


Ha kész a hal, lapáttal egy tűzálló tálra szedjük ki, amelyben friss vajat olvasztottunk és
fokhagymát és gyömbért reszeltünk.


Szárazon megpirított mandulával és friss petrezselyem zölddel megszórva kínáljuk.

Köretnek sütőtökös krumplipürét és spenótos kuszkuszt tálaltam.