2016. január 17., vasárnap

Búrkifli

Hozzávalók:


  • 2 cs. hajtogatott vajas tészta
  • 10 dkg darált dió
  • 10 dkg porcukor
  • 2 db tojás fehérje
  • dió a tetejére

  • 10 dkg darált mák
  • 10 dkg porcukor
  • 2 db tojás fehérje



  • 2 tojás sárgája
  • pár kanál tej
  • porcukor




Elkészítés:


Célszerű rögtön két adag hajtogatott vajas tésztából készíteni, mert nagyon hamar elfogy...

Roppant egyszerű a készítése.
Bolti kész tésztából percek alatt elkészíthető.

A diós kiflihez a darált diót elkeverjük a porcukorral és a tojások kemény habjával.

A mákos kiflihez a darált mákot elkeverjük a porcukorral és a tojások kemény habjával.

A kinyújtott tésztára hosszában három csíkban elosztjuk a diós krémet.
(nekem kicsit elfolyt, de ez nem rontotta el a végeredményt :)



A csíkok közét a tojás sárgájával megkenjük és itt késsel el is vágjuk.
Egy tésztából három csíkot tekerünk, amit aztán egyenként három felé vágunk.

Ugyanígy töltjük meg a mákosat is.


Alufóliával kibélelt tepsire tesszük, így majd nem kell mosogatni.
A kifliket lekenjük a tojássárgával.


A diós kiflire darabos diót szórunk.




Előmelegített  sütőben 180 C fokon kb. fél óra alatt készre sütjük a kifliket.


Porcukorra meghintjük.


Isteni finom.