A tortához:
- 1 tojás
- 25 dkg liszt
- 1 cs. sütőpor
- 25 dkg cukor
- 5 dkg zsír vagy vaj
- 2,5 dl tej
- 4 dkg kakaó
A krémhez:
- 25 dkg friss krémsajt
- 25 dkg porcukor
- reszelt kókuszdió
- 2,5 dl tejszín
- 1 cs. habfixáló
- 2 cs. vaníliás cukor
- csoki
Elkészítés:
Kakaós lepény lesz a torta tésztája.
A zsírt habosra keverjük a tojással.
Hozzáadjuk a tej felét és a cukrot és tovább kavarjuk a géppel.
Beletesszük az átszitált kakaót is és még 10 percig habosítjuk.
Ekkor beletesszük a sütőporral elkevert lisztet is.
Végül a maradék tejjel lazítjuk.
Kivajazott, lisztezett tortaformába öntjük a masszát és a tetejére darabos diót szórunk.
Előmelegített sütőben 180 C fokon kb. fél óra alatt megsütjük a tésztát.
Tűpróbával ellenőrizhetjük, hogy átsült-e.
A krémhez először is feltörünk egy kókuszdiót.
A három lyuk közül kettőt dugóhúzóval kiszúrunk, a benne lévő folyadékot pohárba töltjük, majd ezt megihatjuk.
A diót egy klopfolóval könnyen összetörhetjük, majd késsel a belső puha húsát kivágjuk.
A reszelő finom fokán lereszeljük a kókusz nagy részét.
Belekeverjük a porcukorral habosra kevert sajtkrémbe.
A tejszínt kemény habbá verjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a habfixálót.
Óvatosan a kókuszos krémhez keverjük.
Megkenjük a tortát a krémmel.
Tegyünk bőségesen a krémből.
A tetejét is kenjük meg, valamint az oldalára is csurgassuk le a krémet.
A maradék kókuszt a reszelő nagyobbik lyukán reszeljük rá a tortára.
Egy árva csokimikulást is ráreszeltem és rádaraboltam a sütire.
Nem lett annyira csini, viszont nagyon finom lett.
Hűtőbe téve összeérnek az ízek.
Kellemesen üde torta !