- savanyú káposzta
- hagyma
- 2 ek. olaj
- gersli
- füstölt hús /csülök, oldalas, tarja vagy comb/
- zöldpaprika
- paradicsom
- fokhagyma
- só
- bors
- paradicsompüré/ketchup
- tejföl
Elkészítés:
A gerslit többször átöblítjük, majd vízben felforraljuk.
Két perc után leszűrjük.
A tepsibe belesimítunk egy adag savanyú káposztát.
Megszórjuk gerslivel, paradicsom és zöldpaprika darabokkal, apróra vágott fokhagymával.
Sózzuk, borsozzuk.
Ráhelyezzük a darabokra vágott füstölt húst.
Újra savanyú káposzta, gersli, fűszerek, hús...
Ha készen van felöntjük egy kis paradicsompürével vagy ketchuppel elkevert vízzel.
Lefedjük fóliával és sütőben készre sütjük.
Maradjon szaftos az étel.
Tejföllel kínáljuk.