2016. január 17., vasárnap

Sült libacomb

Hozzávalók:


  • libacomb
  • bors
  • fokhagyma
  • majoránna






Elkészítés:




A sült libacomb ugyanúgy készül, mint a sült kacsacomb.

http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/02/kacsasult.html

Vagyis az előkészített combon a bőrt bevagdossuk.
Bőrös felével lefelé egy serpenyőben kisütjük a zsírt a húsról.


Majd megfordítjuk és a húsos felét 2-3 perc alatt megpirítjuk.

Áttesszük a combokat egy tepsibe.

A kisült zsírt kenyérre kenve fogyasztjuk vagy főzéshez is felhasználjuk.


Most sózzuk be a húst, borssal, majoránnával is dörzsöljük be alaposan.
Jó sok zúzott foghagymát is kenjünk rá.


Öntsünk alá egy pohár vizet és alufóliával lefedve süssük puhára.
Néha locsolgassuk meg a saját zsírjával.




Ezúttal gombás zsemlegombóccal, áfonyaöntettel és sült sütőtökkel kínáltam.