- libacomb
- só
- bors
- fokhagyma
- majoránna
Elkészítés:
A sült libacomb ugyanúgy készül, mint a sült kacsacomb.
http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/02/kacsasult.html
Vagyis az előkészített combon a bőrt bevagdossuk.
Bőrös felével lefelé egy serpenyőben kisütjük a zsírt a húsról.
Majd megfordítjuk és a húsos felét 2-3 perc alatt megpirítjuk.
Áttesszük a combokat egy tepsibe.
A kisült zsírt kenyérre kenve fogyasztjuk vagy főzéshez is felhasználjuk.
Most sózzuk be a húst, borssal, majoránnával is dörzsöljük be alaposan.
Jó sok zúzott foghagymát is kenjünk rá.
Öntsünk alá egy pohár vizet és alufóliával lefedve süssük puhára.
Néha locsolgassuk meg a saját zsírjával.
Ezúttal gombás zsemlegombóccal, áfonyaöntettel és sült sütőtökkel kínáltam.