Hozzávalók:
- 4-6 db főtt burgonya
- 2 db kápia paprika
- füstölt sonka
- 4-6 db főtt tojás
- póréhagyma
- 4-6 db főtt cékla
- majonéz
- mustár
- citrom
- só
- cukor/édesítő
- olívaolaj
- tejföl
- pirított dió
Elkészítés:
Ezt a salátát már máskor is kóstoltuk.
Akkor ünnepi ananász formában, most egyszerűbben készült.
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2014/04/ananasz-husveti-sonkas-salata.html
Először héjában megfőzzük a burgonyát. Kihűtjük és meghámozzuk.
Héjában megfőzzük a céklát. Kihűtjük és meghámozzuk.
Kemény tojásokat főzünk. Kihűtjük és meghámozzuk.
A kápia paprikát kis kockákra vágjuk.
A burgonyát belereszeljük arra a tálra, amelyen majd tálaljuk.
Megsózzuk és őrölt fehér borssal meghintjük.
Rászórjuk a kápia kockákat.
A majonézt beízesítjük, sóval, citromlével, mustárral, fehér őrölt borssal és édesítővel vagy cukorral.
Pár kanállal meglocsoljuk a salátát.
Nem kell sok, ne tocsogjon, csak ízesítsen.
Utána finom, füstölt sonkát tettem rá.
Ráreszeljük a főtt tojást.
Picit megsózzuk.
Szórunk rá apróra vágott póréhagymát.
Ebből a mennyiségből két nagyobb és egy normál tányérnyi mennyiséget kapunk.
Párhozamosan készítjük a tálakat.
A végén ráreszeljük a főtt céklát.
Picit megsózzuk és kevés citromlével és gondolatnyi olíva olajjal is meglocsolgatjuk.
Végül tejföllel kenjük meg a saláta tetejét.
Pirított diót szórunk rá.
Tálalásig hűtőbe tesszük.
Nagyon üde saláta és jól mutat a büféasztalon.