2016. január 16., szombat

Ludaskása II.

Hozzávalók:


  • libaaprólék
  • hagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • zöldhagyma
  • többszínű zöldpaprika
  • olaj
  • őrölt bors
  • ételízesítő
  • sáfrány
  • rizs







Elkészítés:





Imádom a ludaskását.
Márton napkor mindig készítek egy nagy adaggal.

Többféle módon is készítettem már, de mindegyiket szeretem.

http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2013/11/ludaskasa.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2013/01/hajdinas-zoldseges-liba.html


Az aprólékot megtisztítjuk, megmossuk.
Legyen benne sok zúza!


Egy fazékban 1-2 ek. olajon vagy libazsíron megfuttatjuk a kockára vágott hagymát.
Hozzáadunk fokhagymát és zöldpaprikát is.


Sót, borsot és egy kevés ételízesítőt is adunk hozzá.
Vízzel felöntjük és puhára főzzük.
Majd a levét leszűrjük és a húslevest, levestésztát hozzáadva elfogyasztjuk.

A húst hűlni hagyjuk, majd falatnyi darabokra vágjuk.


Közben egy ek. olajon kevergetve üvegesre pirítjuk a megmosott rizst.
Adunk hozzá szép színes zöldpaprikát és újhagymaszárat.
Megsózzuk, teszünk bele egy kevés sáfrányt.


Felöntjük bőven vízzel.
Ha a víz felforrt, akkor takarékra állítjuk a lángot és fedő alatt puhára pároljuk a rizst.


Végül hozzáadjuk a feldarabolt húst és jól összekeverjük.