- libaaprólék
- hagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- zöldhagyma
- többszínű zöldpaprika
- olaj
- só
- őrölt bors
- ételízesítő
- sáfrány
- rizs
Elkészítés:
Imádom a ludaskását.
Márton napkor mindig készítek egy nagy adaggal.
Többféle módon is készítettem már, de mindegyiket szeretem.
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2013/11/ludaskasa.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2013/01/hajdinas-zoldseges-liba.html
Az aprólékot megtisztítjuk, megmossuk.
Legyen benne sok zúza!
Egy fazékban 1-2 ek. olajon vagy libazsíron megfuttatjuk a kockára vágott hagymát.
Hozzáadunk fokhagymát és zöldpaprikát is.
Sót, borsot és egy kevés ételízesítőt is adunk hozzá.
Vízzel felöntjük és puhára főzzük.
Majd a levét leszűrjük és a húslevest, levestésztát hozzáadva elfogyasztjuk.
A húst hűlni hagyjuk, majd falatnyi darabokra vágjuk.
Közben egy ek. olajon kevergetve üvegesre pirítjuk a megmosott rizst.
Adunk hozzá szép színes zöldpaprikát és újhagymaszárat.
Megsózzuk, teszünk bele egy kevés sáfrányt.
Felöntjük bőven vízzel.
Ha a víz felforrt, akkor takarékra állítjuk a lángot és fedő alatt puhára pároljuk a rizst.
Végül hozzáadjuk a feldarabolt húst és jól összekeverjük.