- 8 db főtt tojás
- póréhagyma
- 2-3 db alma
- citromlé
- majonéz
- 1 ek tejföl
- só
- bors
Elkészítés:
Mimóza saláta többféleképpen készült már nálunk.
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2014/01/mimoza-salata.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2015/01/ceklas-mimoza-salata-olajbogyoval.html
Ezúttal a legegyszerűbb változata készült.
A kemény tojásokat a tojásszeletelő segítségével apróra vágjuk és egy tál aljára tesszük a felét.
Két db tojás sárgáját félreteszünk a díszítéshez.
Megsózzuk, borsozzuk a tojást és megszórjuk az apróra vágott póréhagymával.
A megmosott almát lereszeljük, citromlével meglocsoljuk és a salátára tesszük.
Tejföllel hígított majonézzel meglocsoljuk.
Megismételjük a tojás, a póré és az alma sorokat.
Közben sózzuk és majonézzel meglocsoljuk a rétegeket.
A tetejére ráreszeljük a tojássárgáját.
Salátával behűtve tálaljuk.