- 1 db nagy fej zeller
- 3 db alma
- dió
- majonéz
- mustár
- cukor/édesítő
- tejszín
- citrom
- só
Elkészítés:
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2013/04/waldorf-salata.html
A megtisztított diót szárazon megpirítjuk.
A megtisztított zellert gyufaszálnyi csíkokra vágjuk, forrásban lévő sós vízbe tesszük 2 percre, majd leszűrjük és hagyjuk hűlni.
Elkészítjük a mártást.
A majonézt, mustárral, citromlével, sóval, cukorral ízesítjük.
Legyen jó intenzív íze.
Majd egy kevés tejszínnel lazítjuk.
Nekem csak hab volt itthon, de azzal is tökéletesen sikerült.
A kihűlt blansírozott zellert hozzákeverjük a mártáshoz.
Apróra vágott almát citromlével kicsit meglocsolunk, majd a salátához adjuk.
Végül a pirított dióval megszórjuk a salátát.
Behűtve kínáljuk.