2016. január 17., vasárnap

Waldorf saláta 2.

Hozzávalók:


  • 1 db nagy fej zeller
  • 3 db alma
  • dió
  • majonéz
  • mustár
  • cukor/édesítő 
  • tejszín
  • citrom




Elkészítés:



http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2013/04/waldorf-salata.html

A megtisztított diót szárazon megpirítjuk.

A megtisztított zellert gyufaszálnyi csíkokra vágjuk, forrásban lévő sós vízbe tesszük 2 percre, majd leszűrjük és hagyjuk hűlni.


Elkészítjük a mártást.
A majonézt, mustárral, citromlével, sóval, cukorral ízesítjük.
Legyen jó intenzív íze.

Majd egy kevés tejszínnel lazítjuk.
Nekem csak hab volt itthon, de azzal is tökéletesen sikerült.



A kihűlt blansírozott zellert hozzákeverjük a mártáshoz.


Apróra vágott almát citromlével kicsit meglocsolunk, majd a salátához adjuk.


Végül a pirított dióval megszórjuk a salátát.
Behűtve kínáljuk.