- 0,5 kg spenót
- 1 ek. olaj
- 1/2 hagyma
- só
- fokhagyma
- fahéj
- sáfrányos szeklice
- római kömény
- cayenne bors
- bors
- 1/2 cs. kuszkusz
Elkészítés:
Az olajon megfuttatjuk a hagymát, fűszerezzük fahéj rúddal, sáfrányos szeklicével, római köménnyel és cayenne borssal.
Hozzáadjuk a fokhagymát is.
Pár percig pirítjuk, hogy a fűszerek íze előjöjjön.
A spenótot korábban leszáraztuk, jól megmostuk és forrásban lévő vízben két percig blansíroztuk.
Majd leszűrtük és lecsepegtettük.
Beletesszük a fűszeres alapba és átforraljuk.
Sózzuk, borsozzuk.
A kuszkuszt előírás szerint már korábban meleg vízzel felöntöttük és készre puhítjuk.
Összeforgatjuk a spenóttal és tálaljuk.