- kb. 45-50 dkg liszt
- 3 db tojás
- 2 dkg élesztő
- 1,5 + kb. 3 dl tej
- 1 ek. cukor
- csipet só
- olaj
Elkészítés:
A tojásokat elkeverjük a csipet sóval és a cukorral.
Jó habos legyen.
Közben az élesztőt langyos tejben egy pici cukorral felfuttatjuk.
A tojásos keverékhez adjuk a lisztet.
Elkeverjük és a felfuttatott élesztőt is hozzáadjuk.
Langyos tejet adunk még hozzá, hogy jó sűrű, galuska állagú legyen.
Letakarjuk és meleg helyen kb. 1 óra hosszat hagyjuk kelni.
Mindkét oldalukon megsütjük.
Közben olajjal folyamatosan kenjük a sütőt.
Finom ruganyos kis fánkocskákat kapunk.
Legfinomabb házi baracklekvárral vagy meggylekvárral vagy szilvalekvárral... szóval mindenhogyan nagyon finom.