2016. február 14., vasárnap

Tarkedli

Hozzávalók:


  • kb. 45-50 dkg liszt
  • 3 db tojás
  • 2 dkg élesztő
  • 1,5  + kb. 3 dl tej 
  • 1 ek. cukor
  • csipet só
  • olaj





Elkészítés:




A tojásokat elkeverjük a csipet sóval és a cukorral.



Jó habos legyen.


Közben az élesztőt langyos tejben egy pici cukorral felfuttatjuk.


A tojásos keverékhez adjuk a lisztet.


Elkeverjük és a felfuttatott élesztőt is hozzáadjuk.
Langyos tejet adunk még hozzá, hogy jó sűrű, galuska állagú legyen.


Letakarjuk és meleg helyen kb. 1 óra hosszat hagyjuk kelni.


Kiolajozott tarkedli sütőben pirosra sütjük a kanállal kiszaggatott kis fánkokat.


Mindkét oldalukon megsütjük.
Közben olajjal folyamatosan kenjük a sütőt.


Finom ruganyos kis fánkocskákat kapunk.


Legfinomabb házi baracklekvárral vagy meggylekvárral vagy szilvalekvárral... szóval mindenhogyan nagyon finom.