2016. április 30., szombat

Bácskai rizseshús

Hozzávalók:


  • sertéshús (lapocka/comb)
  • rizs
  • hagyma
  • olaj
  • zöldpaprika
  • paradicsom
  • kápia paprika
  • petrezselyem
  • bors



Elkészítés:





Sokféleképpen készítünk rizses húst.


http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/10/zoldseges-rizses-hus.html

http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/04/rizseshus.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2013/11/ludaskasa.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2014/03/rizses-kacsa.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2013/11/kaposztas-rizses-oldalas.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2014/01/zoldseges-rizseshus-serteshusbol.html



Most is egy kicsit másképpen készült.

Az apróra vágott hagymát megfuttatjuk az olajon.


Rátesszük a felkockázott sertés lapockát vagy combot és kevergetve körbepirítjuk.


Amikor levet eresztett rátesszük a fűszerpaprikát, az apróra vágott paradicsomot és zöldpaprikát.
Megsózzuk, borsozzuk és egy kevés vizet adunk hozzá.
Fedő alatt majdnem puhára főzzük a húst.


Hozzáadjuk a rizst,


Vízzel felöntjük és megsózzuk.


Újra lefedjük és addig főzzük, amíg a rizs megpuhul.


Egy kevés olajon megpirítjuk a felkockázott kápia paprikát, picit megsózzuk és a rizs tetejére
terítjük.


A paprikától különlegesen friss, üde ízt kap az étel.
Petrezselyemmel megszórva tálaljuk.