- sertéshús (lapocka/comb)
- rizs
- hagyma
- olaj
- zöldpaprika
- paradicsom
- kápia paprika
- petrezselyem
- só
- bors
Elkészítés:
Sokféleképpen készítünk rizses húst.
http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/10/zoldseges-rizses-hus.html
http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/04/rizseshus.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2013/11/ludaskasa.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2014/03/rizses-kacsa.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2013/11/kaposztas-rizses-oldalas.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2014/01/zoldseges-rizseshus-serteshusbol.html
Most is egy kicsit másképpen készült.
Az apróra vágott hagymát megfuttatjuk az olajon.
Rátesszük a felkockázott sertés lapockát vagy combot és kevergetve körbepirítjuk.
Megsózzuk, borsozzuk és egy kevés vizet adunk hozzá.
Fedő alatt majdnem puhára főzzük a húst.
Hozzáadjuk a rizst,
Vízzel felöntjük és megsózzuk.
Újra lefedjük és addig főzzük, amíg a rizs megpuhul.
Egy kevés olajon megpirítjuk a felkockázott kápia paprikát, picit megsózzuk és a rizs tetejére
terítjük.
A paprikától különlegesen friss, üde ízt kap az étel.
Petrezselyemmel megszórva tálaljuk.