- sertéshús (comb, lapocka)
- füstölt szalonna
- hagyma
- só
- bors
- őrölt kömény
- darált pritamin
- fűszerpaprika
- ketchup
- petrezselyem
- fehér Martini
Elkészítés:
Sovány sertéscombból vagy lapockából készítjük.
A megmosott, leszárított húst csíkokra vágjuk.
Egy serpenyőben megolvasztjuk a füstölt szalonnát.
Rádobjuk a húst és fehéredésig kevergetve körbesütjük.
Nem túl vékony szeletekre vágjuk a hagymát.
Rátesszük a húsra a hagymát, darált pritamint, fűszerpaprikát, sót, borsot, őrölt köményt és a ketchupöt.
Elkeverjük és pár percig sütjük a húst.
Rászórjuk a petrezselymet.
Végül finom Martinit öntünk rá.
Felforraljuk és készen van.
Finom illatos ragut kapunk, amit nokedlivel, tésztával kínálhatunk.