Hozzávalók:
- 40 dkg bélszín
- 1 db hagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- só
- őrölt bors
- ketchup
- mustár
- 1 tojás sárgája
- fűszerpaprika
- habanero chili paprika
- 5 dkg vaj
- 1 db avokádó
- 3 gerezd fokhagyma
- pici gyömbér
- citromlé
- 2-3 ek. olíva olaj
- só
Elkészítés:
Nagyon szeretjük a tatár beefsteaket.
http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/02/tatar-beefsteak.html
A finomra darált marhahúshoz adjuk az apróra darált hagymát, fokhagymát, sót és frissen darált borsot.
Jöhetnek a szószok, a ketchup, a mustár, az édes csiliszósz és a csípős habanero paprika.
Ezeket a húshoz keverjük.
Kevés vajat is teszünk bele és egy tojás sárgáját.
Fűszerpaprikát is adunk hozzá.
Jó összekeverjük és a hűtőbe tesszük.
Avokádó ágyon tálaljuk.
Az avokádót kis kockákra vágjuk, meglocsoljuk citromlével, kevés sóval, borssal, adunk hozzá zúzott fokhagymát és reszelt gyömbért.
Olívaolajat is csepegtetünk bele.
4 pici szelet avokádót félreteszünk a tálaláshoz.
Hogy ne barnuljon meg citromlébe tesszük.
Egy műanyag dobozba vagy tálba tesszük alulra az avokádót, majd rásimítjuk a tatárt.
Hűtőbe tesszük, hogy összeálljon.
Tálaláskor kiborítjuk így az avokádó lesz alul.
Szívsalátával, újhagymával, lila hagymával, koktélparadicsommal, kiwivel díszítjük.
Olívaolajjal megkent és sütőben ropogósra pirított baguettel kínáljuk.