2016. április 17., vasárnap

Indiai lencseleves

Hozzávalók:

  • 20-30 dkg vörös lencse
  • 1 hagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 3-4 dbsárgarépa 
  • 2 db fehérrépa
  • 1 db karalábé
  • 3-4 db paradicsom
  • 2 ek.olívaolaj
  • 1 tk. kömény
  • 1 tk. koriander
  • bors
  • csirkealap csontokkal


Elkészítés:





Nagyon finom indiai ihletésű tartalmas leves.

Megtisztítjuk a sárgarépát, fehérrépát, karalábét, darabka zöldpaprikát és csípős paprikát és egy kis paradicsomot.


Közben egy darabka kakas mellcsonttal alaplevet készítünk.


Beletesszük a feldarabolt zöldségeket, megsózzuk és továbbfőzzük.


Közben egy másik lábasban egy kanálka olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát.


Mozsárban összetörjük a koriandert és köményt.


Rászórjuk a hagymára és együtt megpirítjuk.


Most adunk hozzá még 2-3 feldarabolt paradicsomot és 2-3 gerezd zúzott fokhagymát.


Összefőzzük.


Hozzáadjuk ezt a ragut a leveshez.


Most adjuk hozzá a gyönyörű színű vörös lencsét.


Még 15 percig főzzük.


Sűrű, illatos, zamatos levest kapunk.