2016. április 16., szombat

Morzsás karfiol tojással vagy párizsival és sajttal

Hozzávalók:


  • 1 fej karfiol
  • vaj
  • zsemlemorzsa
  • tojás
  • párizsi
  • reszelt füstöltsajt
  • tejföl






Elkészítés:




Az egyszerű morzsás változatot egy kicsit felturbóztuk.


http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2013/09/morzsas-karfiol.html

Bő vízben majdnem puhára főzzük a karfiolt.


Legyen egy kicsit roppanós, ne essen szét.


Szűrjük le.


Friss vajon pirítsuk meg a zsemlemorzsát.
Sózzuk meg.


Forgassuk bele óvatosan a karfiolt.


Már így magában is isteni.
Egy kis tejföllel vagy majonézzel abbahagyhatatlan.


Tejföllel meglocsolva és megkoronázva egy-két lágy tükörtojással komplett vacsora lehet.
Szórjunk rá egy kis finom fűszerpaprikát is.


Másik változat: reszeljünk rá egy kis párizsit vagy gépsonkát és egy kis füstölt sajtot.


Mikróban olvasszuk rá a sajtot.
Salátával tálalva finom vacsora.


A vaj dióaromája kiemeli a karfiol finom ízét.