Hozzávalók:
Elkészítés:
Az egyszerű morzsás változatot egy kicsit felturbóztuk.
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2013/09/morzsas-karfiol.html
Bő vízben majdnem puhára főzzük a karfiolt.
Legyen egy kicsit roppanós, ne essen szét.
Szűrjük le.
Friss vajon pirítsuk meg a zsemlemorzsát.
Sózzuk meg.
Forgassuk bele óvatosan a karfiolt.
Már így magában is isteni.
Egy kis tejföllel vagy majonézzel abbahagyhatatlan.
Tejföllel meglocsolva és megkoronázva egy-két lágy tükörtojással komplett vacsora lehet.
Szórjunk rá egy kis finom fűszerpaprikát is.
Másik változat: reszeljünk rá egy kis párizsit vagy gépsonkát és egy kis füstölt sajtot.
Mikróban olvasszuk rá a sajtot.
Salátával tálalva finom vacsora.
A vaj dióaromája kiemeli a karfiol finom ízét.
- 1 fej karfiol
- vaj
- zsemlemorzsa
- tojás
- párizsi
- reszelt füstöltsajt
- tejföl
- só
Elkészítés:
Az egyszerű morzsás változatot egy kicsit felturbóztuk.
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2013/09/morzsas-karfiol.html
Bő vízben majdnem puhára főzzük a karfiolt.
Legyen egy kicsit roppanós, ne essen szét.
Szűrjük le.
Friss vajon pirítsuk meg a zsemlemorzsát.
Sózzuk meg.
Forgassuk bele óvatosan a karfiolt.
Már így magában is isteni.
Egy kis tejföllel vagy majonézzel abbahagyhatatlan.
Tejföllel meglocsolva és megkoronázva egy-két lágy tükörtojással komplett vacsora lehet.
Szórjunk rá egy kis finom fűszerpaprikát is.
Másik változat: reszeljünk rá egy kis párizsit vagy gépsonkát és egy kis füstölt sajtot.
Mikróban olvasszuk rá a sajtot.
Salátával tálalva finom vacsora.
A vaj dióaromája kiemeli a karfiol finom ízét.