Hozzávalók:
Elkészítés:
A palacsinta tésztában sült alma a legegyszerűbb édesség, amelynek mennyei fahéjas illata mindenkit a konyhába csábít.
Próbáljunk meg egy kicsit savanyúbb ízű almát beszerezni ehhez az ételhez.
Megmossuk, meghámozzuk az almát, közepét kivágjuk és vastagabb szeletekre vágjuk.
A tojásokat elkeverjük a kétféle cukorral.
Beletesszük a lisztet, elkeverjük.
Felöntjük annyi tejjel, hogy jó sűrű tésztánk legyen.
A tésztába mártjuk az alma karikákat
és közepesen forró olajban mindkét oldalukat szép pirosra sütjük.
Fahéjas porcukorral megszórva kínáljuk.
Langyosan az igazi.
- 5- 6 db alma
- liszt
- tej
- 3 tojás
- cukor
- vaníliás cukor
- olaj
- őröltfahéj
- porcukor
Elkészítés:
A palacsinta tésztában sült alma a legegyszerűbb édesség, amelynek mennyei fahéjas illata mindenkit a konyhába csábít.
Próbáljunk meg egy kicsit savanyúbb ízű almát beszerezni ehhez az ételhez.
Megmossuk, meghámozzuk az almát, közepét kivágjuk és vastagabb szeletekre vágjuk.
A tojásokat elkeverjük a kétféle cukorral.
Beletesszük a lisztet, elkeverjük.
Felöntjük annyi tejjel, hogy jó sűrű tésztánk legyen.
A tésztába mártjuk az alma karikákat
és közepesen forró olajban mindkét oldalukat szép pirosra sütjük.
Fahéjas porcukorral megszórva kínáljuk.
Langyosan az igazi.