Hozzávalók:
Elkészítés:
A combot vagy lapockát megmossuk, megtöröljük és kisebb csíkokra vágjuk.
Egy lábasban olajon megdinszteljük a füstölt kolozsvári szalonnát és az apróra vágott hagymát.
Egy darab bőrke is mehet bele.
1-2 kanál házi darált pritamin paprika és kevés csípős paprika is mehet bele.
Rátesszük a húst és kevergetve körbepirítjuk.
Megsózzuk és majoránnával megszórjuk.
Kevés vizet adunk hozzá és lefedve puhára főzzük a húst.
Friss vagy mélyhűtött zöldborsót adunk hozzá.
Paradicsomot és petrezselymet adunk hozzá.
Kb. 10 percig még főzzük.
- sertéscomb vagy lapocka
- olaj
- hagyma
- kolozsvári szalonna
- 1-2 tk. darált pritamin paprika
- csípős paprika
- majoránna
- só
- zöldborsó
- 1-2 db paradicsom
- petrezselyemzöld
Elkészítés:
A combot vagy lapockát megmossuk, megtöröljük és kisebb csíkokra vágjuk.
Egy lábasban olajon megdinszteljük a füstölt kolozsvári szalonnát és az apróra vágott hagymát.
Egy darab bőrke is mehet bele.
1-2 kanál házi darált pritamin paprika és kevés csípős paprika is mehet bele.
Rátesszük a húst és kevergetve körbepirítjuk.
Megsózzuk és majoránnával megszórjuk.
Kevés vizet adunk hozzá és lefedve puhára főzzük a húst.
Friss vagy mélyhűtött zöldborsót adunk hozzá.
Paradicsomot és petrezselymet adunk hozzá.
Kb. 10 percig még főzzük.