2016. április 16., szombat

Zöldborsós sertés

Hozzávalók:


  • sertéscomb vagy lapocka
  • olaj
  • hagyma
  • kolozsvári szalonna
  • 1-2 tk. darált pritamin paprika
  • csípős paprika
  • majoránna
  • zöldborsó
  • 1-2 db paradicsom
  • petrezselyemzöld






Elkészítés:



A combot vagy lapockát megmossuk, megtöröljük és kisebb csíkokra vágjuk.


Egy lábasban olajon megdinszteljük a füstölt kolozsvári szalonnát és az apróra vágott hagymát.
Egy darab bőrke is mehet bele.


1-2 kanál házi darált pritamin paprika és kevés csípős paprika is mehet bele.


Rátesszük a húst és kevergetve körbepirítjuk.


Megsózzuk és majoránnával megszórjuk.


Kevés vizet adunk hozzá és lefedve puhára főzzük a húst.


Friss vagy mélyhűtött zöldborsót adunk hozzá.


Paradicsomot és petrezselymet adunk hozzá.


Kb. 10 percig még főzzük.