- hurka
- erőleves kocka
- hagyma
- zöldpaprika
- paradicsom
- só
- bors
- fűszerpaprika
- petrezselyem
- cérnametélt
Elkészítés:
Régebben disznóöléskor az abaléből készült ez a remek leves.
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2012/12/hurkaleves.html
Manapság kénytelen vagyok kész hurkából főzni, de szerencsére így is finom.
Rizses májas hurkából készítem ezt az ételt.
Erőleves kockából alaplevet készítünk.
Hagymát adunk hozzá, paradicsomot és zöldpaprikát is teszünk bele.
Petrezselyemmel jól kiforraljuk a levest.
A hurkáról lehúzzuk a bőrét.
Beletesszük a levesbe és újra felforraljuk.
Sózzuk, fűszerpaprikával és frissen darált borssal ízesítjük.
Végül cérnametéltet főzünk bele.
Jó forrón tálaljuk.
Nagyon finom, tartalmas leves.