- 1 kg húsos bordacsont
- 1 nagy fehérítő zeller
- 2 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 1-2 db burgonya
- 1 db paradicsom
- 1 db zöldpaprika
- 1 db hagyma
- ételízesítő vagy leveskocka
- só
- törött bors
Elkészítés:
Finom csontlevest készítünk, amiben a fehérítő vagy más néven szárzeller dominál.
A megtisztított zöldségeket és a szárzellert karikára vágjuk.
A jó húsos csontból a fűszerekkel együtt ízes levest főzünk.
Amikor már majdnem puha a hús, akkor a zöldségeket is beletesszük a levesbe.
Kis darabokra vágott zöldpaprikát és paradicsomot is teszünk bele.
Két db burgonyát is adjunk hozzá.
A zöldségeket nem kell nagyon puhára főzni.
A szárzeller íze a levesben nagyon finom lesz.
Tálaláskor frissen őrölt borssal szórjuk meg.