2016. április 17., vasárnap

Húsgombóc kapribogyó mártással

Hozzávalók:


  • 3/4 kg darált sertéshús
  • törött bors
  • 2 db hagyma
  • füstölt paprika 
  • majoránna
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db tojás
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 db paradicsom
  • 2-3 ek.kapribogyó
  • szegfűbors
  • borókabogyó
  • mustár
  • tejföl
  • 1 ek. liszt



Elkészítés:

A darált húst elkeverjük az egyik apróra vágott hagymával, fokhagymával, törött borssal, sóval, füstölt csípős paprikával és a majoránnával.


Utána összegyúrjuk a tojással és kis gombócokat formázunk.
Egy tálcára helyezzük a kis golyókat, amíg elkészítjük az alapot.


Egy kevés olajon az apróra vágott másik hagymát, zöldpaprikát és paradicsomot megfuttatjuk, de nem kell megfőzni.
Picit sózzuk, borsozzuk, kevés csípős paprikával és csipet majoránnával fűszerezzük.


Erre az alapra rátesszük a gombócokat és óvatosan forgatva körbesütjük.


Ha szép piros minden gombóc, akkor egy kevés forró vízzel felöntjük és tovább főzzük.
Adunk hozzá jó adag kapribogyót.


Törött szegfűborssal, borókabogyóval tovább ízesítjük.
Jó pikáns legyen.
Lefedve főzzük még egy fél óráig.


Végül a liszttel, tejföllel, mustárral és kevés vízzel habarást készítünk.


Hozzáadjuk a gombócokhoz és óvatosan elkeverjük.


Kiforraljuk és készen van.


Finom spagettivel tálaltam.