Hozzávalók:
Elkészítés:
A salátát megmossuk és kisebb darabokra tépkedjük vagy vágjuk.
Jégsalátából is kitűnő, de télen fejes káposztából is szoktam készíteni.
A majonézt mustárral, sóval, csipet cukorral vagy édesítővel és citromlével jó beízesítjük.
Simára keverjük.
Összekeverjük a sajtot, sonkát vagy párizsit a salátalevéllel.
Hozzáadjuk a mártást.
Összekeverjük és a hűtőben behűtjük.
- gépsonka vagy párizsi
- sajt
- saláta
- hagyma
- majonéz
- mustár
- só
- fehérbors
- édesítő/cukor
- citromlé
Elkészítés:
Családunk egyik kedvenc salátája.
Néha párizsival készítjük:
http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/04/majonezes-sajtsalata.html
Bármekkora adagot készíthetek, mindig gyorsan elfogy.
Nem írok mennyiséget, mert ízlésünk szerint mindenből annyit teszünk,
amennyit szeretünk.
A lényeg, hogy a mártás elég legyen és jó szaftos saláta legyen.
Elkészítés egyszerű, a sonkát vagy párizsit, valamint a sajtot lereszeljük a reszelő nagyobbik fokán.
A salátát megmossuk és kisebb darabokra tépkedjük vagy vágjuk.
Jégsalátából is kitűnő, de télen fejes káposztából is szoktam készíteni.
A majonézt mustárral, sóval, csipet cukorral vagy édesítővel és citromlével jó beízesítjük.
Simára keverjük.
A hagymát uborkagyalun lereszeljük.
Összekeverjük a sajtot, sonkát vagy párizsit a salátalevéllel.
Hozzáadjuk a mártást.
Összekeverjük és a hűtőben behűtjük.