2016. április 17., vasárnap

Hagymás, tojásos és kolbászos lepény

Hozzávalók:


  • 1 kg liszt
  • 4 tojás
  • 5 dkg friss élesztő
  • 7 dl kefir
  • 1,5 dl langyos tej
  • 3 tk. só
  • törött bors
  • csipet cukor
  • hagyma 
  • főtt tojás
  • füstölt kolbász
  • olaj




Elkészítés:

A jól bevált kefires lángost töltöttem meg sült hagymával és főtt tojással, valamint kolbásszal.

http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/07/langos.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2013/10/kaposztas-langos.html

A tésztát ugyanúgy készítjük, mint a sima lángoshoz.

A tésztát mindig előző este keverjük be.

Az élesztőt a langyos tejben elmorzsoljuk, teszünk bele egy csipet cukrot, finoman megszórjuk egy pici liszttel és letakarva megfuttatjuk.

Addig egy tálba tesszük a lisztet.
A kefirhez keverjük a 4 egész tojást és a sót.
Beleöntjük a lisztbe és hozzáadjuk a felfutott élesztőt is.
Fakanállal jól eldolgozzuk.
Lefedjük fóliával és a hűtőbe tesszük.

Másnap elkészítjük a jó sok sült hagymát, amit pici olajon szép pirosra sütünk.
Megsózzuk és meghintjük törött borssal.
Levesszük a tűzről.


A főtt tojásokat felkockázzuk és a hagymához adjuk.


Jól összekeverjük a tölteléket.


Sütéskor egy beolajozott tálcára vagy nagyobb darab alufóliára tesszük a tésztát és adagokra osztjuk.


Kanállal a tésztára helyezzük a tölteléket.


Kezünket jól megolajozva lepénykéket formázunk, amit a közepesen forró olajba teszünk.


Mindkét oldalát pirosra sütjük.


A kolbászos változathoz a jóféle füstölt kolbászt kezünkkel elmorzsoljuk és ezt tesszük a lepénykébe.


Ugyanúgy kisütjük.

A tészta kicsit lágy, de olajos kézzel könnyen boldogulhatunk.


Salátával nagyon finom.