- 1 kg liszt
- 4 tojás
- 5 dkg friss élesztő
- 7 dl kefir
- 1,5 dl langyos tej
- 3 tk. só
- törött bors
- csipet cukor
- hagyma
- főtt tojás
- füstölt kolbász
- olaj
Elkészítés:
A jól bevált kefires lángost töltöttem meg sült hagymával és főtt tojással, valamint kolbásszal.
http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/07/langos.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2013/10/kaposztas-langos.html
A tésztát ugyanúgy készítjük, mint a sima lángoshoz.
A tésztát mindig előző este keverjük be.
Az élesztőt a langyos tejben elmorzsoljuk, teszünk bele egy csipet cukrot, finoman megszórjuk egy pici liszttel és letakarva megfuttatjuk.
Addig egy tálba tesszük a lisztet.
A kefirhez keverjük a 4 egész tojást és a sót.
Beleöntjük a lisztbe és hozzáadjuk a felfutott élesztőt is.
Fakanállal jól eldolgozzuk.
Lefedjük fóliával és a hűtőbe tesszük.
Másnap elkészítjük a jó sok sült hagymát, amit pici olajon szép pirosra sütünk.
Megsózzuk és meghintjük törött borssal.
Levesszük a tűzről.
A főtt tojásokat felkockázzuk és a hagymához adjuk.
Jól összekeverjük a tölteléket.
Sütéskor egy beolajozott tálcára vagy nagyobb darab alufóliára tesszük a tésztát és adagokra osztjuk.
Kanállal a tésztára helyezzük a tölteléket.
Kezünket jól megolajozva lepénykéket formázunk, amit a közepesen forró olajba teszünk.
Mindkét oldalát pirosra sütjük.
A kolbászos változathoz a jóféle füstölt kolbászt kezünkkel elmorzsoljuk és ezt tesszük a lepénykébe.
Ugyanúgy kisütjük.
A tészta kicsit lágy, de olajos kézzel könnyen boldogulhatunk.
Salátával nagyon finom.