2016. április 16., szombat

Csirkés székelykáposzta

Hozzávalók:


  • csirkecomb
  • hagyma
  • fűszerpaprika
  • töröttbors
  • majoránna
  • darált pritamin paprika
  • zöldpaprika
  • paradicsom
  • olaj
  • savanyúkáposzta
  • babérlevél
  • tejföl
  • 1 ek liszt



Elkészítés:


Nagyon finom, könnyű egytálétel.

Csirkepörköltet készítünk.

Olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, majd a tűzről lehúzva beletesszük a fűszerpaprikát.
Egy-két evőkanál vízzel elkeverjük.


Beletesszük a megtisztított, megmosott csirkecombokat.


Ízesítjük sóval, törött borssal, kevés majoránnával, darált pritamin paprikával, valamint babérlevéllel.


Körbepirítjuk a húst, majd kevés vízzel fedő alatt majdnem készre főzzük.


Most adjuk hozzá a savanyú káposztát.
Kicsit vágjuk meg, ha hosszú szálú, illetve át is moshatjuk, ha túl savanyú.


Készre főzzük, de ne főzzük túl, maradjon ropogós a káposzta.
Nem jó, ha pürévé főzzük...

Ha kész habarjuk be.


1-2 percig forraljuk és készen van.


Megszórhatjuk egy kis kaporral is, ha szeretjük.