Hozzávalók:
Elkészítés:
Nagyon finom, könnyű egytálétel.
Csirkepörköltet készítünk.
Olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, majd a tűzről lehúzva beletesszük a fűszerpaprikát.
Egy-két evőkanál vízzel elkeverjük.
Beletesszük a megtisztított, megmosott csirkecombokat.
Ízesítjük sóval, törött borssal, kevés majoránnával, darált pritamin paprikával, valamint babérlevéllel.
Körbepirítjuk a húst, majd kevés vízzel fedő alatt majdnem készre főzzük.
Most adjuk hozzá a savanyú káposztát.
Kicsit vágjuk meg, ha hosszú szálú, illetve át is moshatjuk, ha túl savanyú.
Készre főzzük, de ne főzzük túl, maradjon ropogós a káposzta.
Nem jó, ha pürévé főzzük...
Ha kész habarjuk be.
1-2 percig forraljuk és készen van.
Megszórhatjuk egy kis kaporral is, ha szeretjük.
- csirkecomb
- hagyma
- fűszerpaprika
- só
- töröttbors
- majoránna
- darált pritamin paprika
- zöldpaprika
- paradicsom
- olaj
- savanyúkáposzta
- babérlevél
- tejföl
- 1 ek liszt
Elkészítés:
Nagyon finom, könnyű egytálétel.
Csirkepörköltet készítünk.
Olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, majd a tűzről lehúzva beletesszük a fűszerpaprikát.
Egy-két evőkanál vízzel elkeverjük.
Beletesszük a megtisztított, megmosott csirkecombokat.
Ízesítjük sóval, törött borssal, kevés majoránnával, darált pritamin paprikával, valamint babérlevéllel.
Körbepirítjuk a húst, majd kevés vízzel fedő alatt majdnem készre főzzük.
Most adjuk hozzá a savanyú káposztát.
Kicsit vágjuk meg, ha hosszú szálú, illetve át is moshatjuk, ha túl savanyú.
Készre főzzük, de ne főzzük túl, maradjon ropogós a káposzta.
Nem jó, ha pürévé főzzük...
Ha kész habarjuk be.
1-2 percig forraljuk és készen van.
Megszórhatjuk egy kis kaporral is, ha szeretjük.