- 20-30 dkg vörös lencse
- 1 hagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 3-4 dbsárgarépa
- 2 db fehérrépa
- 1 db karalábé
- 3-4 db paradicsom
- 2 ek.olívaolaj
- 1 tk. kömény
- 1 tk. koriander
- só
- bors
- csirkealap csontokkal
Elkészítés:
Nagyon finom indiai ihletésű tartalmas leves.
Megtisztítjuk a sárgarépát, fehérrépát, karalábét, darabka zöldpaprikát és csípős paprikát és egy kis paradicsomot.
Közben egy darabka kakas mellcsonttal alaplevet készítünk.
Beletesszük a feldarabolt zöldségeket, megsózzuk és továbbfőzzük.
Közben egy másik lábasban egy kanálka olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát.
Mozsárban összetörjük a koriandert és köményt.
Rászórjuk a hagymára és együtt megpirítjuk.
Most adunk hozzá még 2-3 feldarabolt paradicsomot és 2-3 gerezd zúzott fokhagymát.
Összefőzzük.
Hozzáadjuk ezt a ragut a leveshez.
Most adjuk hozzá a gyönyörű színű vörös lencsét.
Még 15 percig főzzük.
Sűrű, illatos, zamatos levest kapunk.