2016. április 10., vasárnap

Tatár beefsteak avokádóval


Hozzávalók:

  • 40 dkg bélszín
  • 1 db hagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors
  • ketchup
  • mustár
  • 1 tojás sárgája
  • fűszerpaprika
  • habanero chili paprika
  • 5 dkg vaj
  • 1 db avokádó
  • 3 gerezd fokhagyma
  • pici gyömbér
  • citromlé
  • 2-3 ek. olíva olaj


Elkészítés:

Nagyon szeretjük a tatár beefsteaket.


http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/02/tatar-beefsteak.html

A finomra darált marhahúshoz adjuk az apróra darált hagymát, fokhagymát, sót és frissen darált borsot.


Jöhetnek a szószok, a ketchup, a mustár, az édes csiliszósz és a csípős habanero paprika.


Ezeket a húshoz keverjük.
Kevés vajat is teszünk bele és egy tojás sárgáját.


Fűszerpaprikát is adunk hozzá.
Jó összekeverjük és a hűtőbe tesszük.


Avokádó ágyon tálaljuk.


Az avokádót kis kockákra vágjuk, meglocsoljuk citromlével, kevés sóval, borssal, adunk hozzá zúzott fokhagymát és reszelt gyömbért.
Olívaolajat is csepegtetünk bele.


4 pici szelet avokádót félreteszünk a tálaláshoz.
Hogy ne barnuljon meg citromlébe tesszük.


Egy műanyag dobozba vagy tálba tesszük alulra az avokádót, majd rásimítjuk a tatárt.
Hűtőbe tesszük, hogy összeálljon.
Tálaláskor kiborítjuk így az avokádó lesz alul.


Szívsalátával, újhagymával, lila hagymával, koktélparadicsommal,  kiwivel díszítjük.
Olívaolajjal megkent és sütőben ropogósra pirított baguettel kínáljuk.