2016. április 17., vasárnap

Citromos, vermutos harcsa

Hozzávalók:


  • szürke harcsa szelet
  • bors
  • citrom
  • újhagyma szár
  • petrezselyem
  • vermut
  • olíva olaj



Elkészítés:







A szép vastag szürke harcsa szeleteket leöblítjük és megszárítjuk.


Megsózzuk és borsozzuk mindkét oldalukat.




Egy tepsibe egy gondolatnyi olíva olajat öntünk és a karikára vágott citromszeletekkel kibéleljük.
Újhagyma szárat is szórunk bele.


Friss petrezselyem zöldet teszünk rá.


Ráfektetjük a hal szeleteket.
A halakra is teszünk hagymát, petrezselymet.


Fehér vermuttal megöntözzük.




Alufóliával lefedve a sütőben 170-180 C fokon készre sütjük.


Krumplipürével, salátával vagy barackbefőttel kínáljuk.