Hozzávalók:
Elkészítés:
Ennek az ételnek az előkészítése
hosszabb, mint maga a főzés, de nagyon fontos, hogy mindkét alap hozzávalót
alaposan megtisztítsuk, különben kellemetlen meglepetésben lehet részünk.
Fűszerpaprikát adunk hozzá és 1-2 ek. vízzel meglocsoljuk.
Törött borsot, darált szegfűborsot, kevés majoránnát, mustárt adunk hozzá.
Ízesítsük egy kevés ketchuppel is.
- 1-2 db vese
- 20 dkg velő
- 1 db hagyma
- fokhagyma
- darált pritamin paprika
- fűszerpaprika
- szegfűbors
- törött bors
- mustár
- majoránna
- ketchup
- olaj
Elkészítés:
A vesét kettévágjuk és éles, hegyes
késsel gondosan kivágjuk a fehér és sötétebb vörös színű részeket.
Majd a megtisztított vesét hideg vízbe
tesszük és többször cseréljük rajta a vizet.
Akkor jó, ha már nem véres a víz, illetve
a vese.
Ekkor 2-3 mm-es keskeny csíkokra vágjuk
fel.
A velőt is készítsük elő.
Vigyázzunk, csakis nagyon friss velőt
használjunk.
Szűrőben öblítsük le.
Esetleges szilánkokat távolítsuk el.
A nagyobb ereket is szedjük le róla.
Csöpögtessük jól le.
Az ujjunkkal óvatosan szép sorban szedjük le róla az élénkpiros vérereket.
Könnyen megy, ha vizes kézzel csináljuk.
Készítsünk egy jó sűrű, ízletes alapot.
A hagymát megdinszteljük jóféle zsíron, majd egy kis darált pritamint adunk hozzá.
Fűszerpaprikát adunk hozzá és 1-2 ek. vízzel meglocsoljuk.
Törött borsot, darált szegfűborsot, kevés majoránnát, mustárt adunk hozzá.
Most adjuk hozzá a vesét és néhány percig
kevergetve sütjük.
Ha kell, adjunk hozzá egy kis vizet, hogy
jó szaftja is legyen.
Ízesítsük egy kevés ketchuppel is.
Végül a velőt is belekeverjük és kb. 4-5
percig tovább sütjük.
Párolt rizzsel kínáltam.