2016. május 28., szombat

Gombás hal édes-savanyú zöldséggel

Hozzávalók:

  • tengeri halfilé 
  • olíva olaj
  • gomba
  • hagyma
  • újhagyma
  • zöldpaprika
  • kápia vagy kaliforniai paprika
  • gyömbér
  • fokhagyma
  • új fejes káposzta
  • szójaszósz
  • bors
  • kínai mustáros fűszer



Elkészítés:

A fagyasztott halfilét felengedjük, leöblítjük, majd óvatosan szárazra törölgetjük.


Egy wokban pici olívaolajon pirítani kezdjük a gombát.


Feldaraboljuk a megtisztított és megmosott zöldségeket, valamint a fokhagymát és a gyömbért.


Rátesszük a gombára.


A csíkokra vágott új fejes káposztát is beletesszük.
Kevergetve tovább pirítjuk.


Szójaszósszal ízesítjük.


Hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott halat is.


Kínai mustáros, fűszeres zöldséget adunk hozzá.


Ebben van mustár, só, cukor, gyömbér, chili paprika, fokhagyma.


Összeforraljuk a raguval.


Finom ízű ételt kapunk.


Rizzsel, tésztával kínálhatjuk.