2016. május 16., hétfő

Húsvéti franciasaláta torta

Hozzávalók:

A francia salátához:

  • sárgarépa
  • fehérrépa
  • zöldborsó
  • burgonya
  • alma
  • csemege uborka
  • majonéz
  • őrölt fehér bors
  • citromlé
  • mustár
  • tejföl
  • zselatin

A töltött tojáshoz:


  • főtt tojás
  • bors
  • mustár
  • citromlé 
  • ketchup



  • Gépsonka

Díszítéshez:

  • majonéz
  • uborka
  • koktélparadicsom



Elkészítés:

Húsvétra a jól bevált recepteket egy kicsit másképp készítettem el.

Itt a francia saláta receptje:

http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/03/franciasalata.html

A megpárolt zöldségeket leszűrjük és összekeverjük az apróra vágott almával, csemege vagy kovászos uborkával.
Kitűnően készíthető mirelit zöldségekből is az alap, amit az almával, uborkával kiegészítünk.
1-2 db apróra vágott főtt burgonyát is tehetünk bele.


A mustárral, sóval, borssal, cukorral, citromlével elkészített majonézbe belekeverünk egy jó kanál sűrített paradicsomot.


Kevés tejföllel lazítjuk.


Majd belekeverjük a zselatint.


Jól összeforgatjuk a francia salátával.


Egy lekapcsolható oldalú tortaformába simítjuk a saláta egyharmadát.


Töltött tojást készítünk.

http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/01/toltott-tojas-kaszinotojas.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2013/12/toltott-tojas-imbiszben.html

Az összetört főtt tojássárgáját elkeverjük mustárral, sóval, kevés citromlével, egy evőkanál ketchuppel.

A félbevágott tojásokat nem púposan megtöltjük a tojáskrémmel.


Töltött felükkel lefordítva a tojásokkal körben kirakjuk a formát.


Utána rátesszük a maradék salátát és elsimítjuk.
Hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.


Tálaláskor a tetejét gépsonka szeletekkel beborítjuk.
Uborkával, koktélparadicsommal és majonézzel díszítjük.


Sajnos nekem nem sikerült szép vékony sonkaszeleteket vágni, ezért nem lett olyan szép a külseje, de az íze nagyon kellemes volt.


Tortaszerűen szeleteljük.